Concert Jancy Körössy

O nouă întâlnire cu muzica de calitate este găzduită de Clubul de Jazz şi Blues ICR miercuri, 15 iunie 2016, în Sala mare a Institutului Cultural Român, din Aleea Alexandru nr. 38, cu începere de la ora 19.00.

De această dată, tema propusă dezbaterii în comentariu, sunet şi imagine se constituie drept o evocare a personalităţii aceluia care a fost Jancy Körössy, nume de referinţă al istoriei jazz-ului românesc.

În prima parte a serii, Florian Lungu se va referi la marele muzician originar din Cluj – pianist, compozitor şi şef de formaţie de notorietate internaţională, oferind celor prezenţi ilustrări video şi audio reprezentative.

La rândul său, invitatul special Alex Vasiliu, profesor universitar, realizator de emisiuni de televiziune şi publicist din Iaşi, autor al unei valoroase monografii dedicate lui Jancy Körössy, va vorbi despre marele dispărut, susţinându-şi alocuţiunile cu preţioase documente video.

În partea a doua a serii, tandemul instrumental Nicolas Simion – saxofoane / Sorin Romanescu – ghitară va interpreta cu predilecţie creaţii de înaltă ţinută componistică semnate de Jancy Körössy.

Intrarea este liberă.