Concert Mendelsson, la Sala Radio

Vineri, 8 iunie (19.00), Orchestra Naţională Radio vă propune la Sala Radio un concert conceput în jurul numelui celebrului compozitor german Felix Mendelsson, considerat adesea un Mozart al romantismului, prin numeroasele sale creații care au marcat sec. XIX.

Sub bagheta lui JÓZSEF HORVÁTH – dirijor al Operei Maghiare și al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, al cărui repertoriu conține peste 40 de opere și sute de lucrări simfonice – veți asculta o lucrare monumentală: Simfonia nr. 2 intitulată Lobgesang (Imn de laudă), imn închinat divinității bazat pe texte din Biblia luterană. Compusă cu prilejul aniversării a 400 de ani de la inventarea tiparului de către Gutenberg, lucrarea – despre care se spune că a fost inspirată de simfonia a IX-a a lui Beethoven – s-a bucurat de un mare succes la premiera absolută de la Leipzig, din 1840.

Concertul de la Sala Radio se va desfășura cu participarea CORULUI ACADEMIC RADIO (dirijor: CIPRIAN ŢUŢU) și a soliștilor vocali: DIANA ȚUGUI – soprană, CRISTINA GRIGORAȘ – soprană și PATAKI ADORJÁN – tenor.