Concert omagial Django Reinhardt cu Hot Club de Bucharest

Grupul de jazz manouche Hot Club de Bucharest celebrează 110 ani de la nașterea marelui chitarist Django Reinhardt, cel care a adus o contribuție fundamentala în dezvoltarea jazzului european și mai ales a jazzului manouche.

🔥 Concertul se înscrie într-o tradiție a trupelor de Hot Club din întreaga lume care, anual, pe 23 ianuarie, serbează ziua de naștere a celebrului chitarist.

Jazz-ul manouche a apărut într-o Europă dominată de muzica cultă, Europa anilor ’30.
Django Reindhardt, fiind socotit de istorici drept părintele jazz-ului european, a fost cel care a reușit sa aducă influențe de jazz american și să le îmbine cu muzica populației nomade, numită Sinthi (muzica manouche), din zona suburbană a Parisului, astfel devenind ceea ce cunoaștem acum sub numele generic de jazz manouche.

Trupa Hot Club de Bucharest a luat ființă în 2008, din pasiune pentru muzica marelui compozitor și interpret belgian Django Reinhardt, fiind conectată la marea familie manouche – trupe numite Hot Club din întreaga lume, în onoarea cvintetului Hot Club de France, inițiat de marele Django Reinhardt.

Hot Club de Bucharest sunt: Mălin Cristache, Adrian Ștefan, Alex Mike

***
Bilete: https://bit.ly/2tXJSb8