Concerte dedicate încurajării strângerii de fonduri pentru „Cuminţenia pământului”

Cea de-a IV-a ediţie a SoNoRo Conac se va încheia pe 18 septembrie, cu două concerte dedicate strângerii de fonduri pentru achiziţionarea sculpturii "Cuminţenia pământului" de Constantin Brancuşi, organizate la Muzeului Naţional de Artă al României şi cuprinzând lucrări de Mozart, Elgar şi alţii.

Concertele, organizate la iniţiativa directorului general al Muzeului Naţional de Artă al României, Călin Stegerean, vor avea loc în Sufrageria Regală, de la ora 11:30 şi de la ora 19:00, în seara aceleiaşi zile. Programul muzical va cuprinde lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Edward Elgar, Vittorio Monti şi Bohuslav Martinu, interpretate de Angelica Postu (pian), Alexander Sitkovetsky (vioară) şi Răzvan Popovici (violă).

Deşi pentru încheierea SoNoRo Conac a fost programat iniţial un singur concert în Bucureşti, interesul crescut din partea publicului a condus la epuizarea imediată a locurilor. Acestui fapt se datorează organizarea unui concert suplimentar, dar şi dorinţei de a expune unui public cât mai numeros cauza pe care SoNoRo Conac o susţine alături de Muzeul National de Artă al României, strangerea de fonduri pentru achiziţionarea sculpturii "Cuminţenia pământului" de Constantin Brâncuşi.

Pentru concertul de la ora 19:00 locurile s-au epuizat, dar se pot face în continuare rezervări pentru reprezentaţia de la ora 11:30.