Concerte din cadrul Festivalului Internațional George Enescu

În cadrul Festivalul Internațional ‘George Enescu’, la Ateneul român – începând cu ora 17, pianistul Gerhard Oppitz va susține un recital cu lucrări semnate de Ludwig van Beethoven, George Enescu și Robert Schumann.

De la ora 19, la Sala Palatului concertează Orchestra și Corul ‘Maggio Musicale Fiorentino’, sub bagheta lui Fabio Luisi. Protagonistul concertului este violonistul Sergei Krylov, care propune Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră de Niccolò Paganini. Partea secundă este dedicată Simfoniei a III-a de George Enescu.

Corul Regal și Opera Clandestina, sub bagheta lui Răzvan Apetrei – dirijorul corului Andrei Stănculescu – vor evolua astăzi în cadrul Festivalului ‘Enescu’, la Salonul Cerchez de la Muzeul Național Cotroceni, începând cu ora 19. În cadrul acestui eveniment, vor fi prezentate lucrări care au fost interpretate la ceremoniile de încoronare ale monarhilor europeni, începând din sec. al XVII-lea și până în prezent.

În Aula Palatului Cantacuzino, Muzeul Național ‘George Enescu’ organizează un recital în seria ‘Repere ale muzicii românești contemporane’, susținut de Trio devotioModerna. Ansamblul este format din flautista Carla Stoleru, clarinetistul Mihai Bădiță și pianistul Mihai Murariu. În program sunt anunțate lucrări semnate de compozitori precum Anatol Vieru, Ghenadie Ciobanu, Violeta Dinescu, Mihai Murariu, Maia Ciobanu, Carmen Cârneci și Livia Teodorescu-Ciocănea. Recitalul începe la ora 19, iar intrarea este liberă.

La Sala ‘Elvire Popesco’ a Institutului Francez, are loc un cine-concert cu muzică improvizată live la pian de Jean-François Zygel. Artistul va acompania celebra peliculă ‘Fantoma de la Operă’ regizată de Rupert Julian, cu Lon Chaney în rolul principal. Proiectul este organizat de Institutul Francez din România în cadrul „Enescu dincolo de ziduri”, program asociat al Festivalului Internațional George Enescu.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul festivalenescu.ro.