Concertele săptămânii la Sala Radio

La Sala Radio programul acestei săptămâni începe miercuri, 29 ianuarie, cu un concert susținut de Orchestra de Cameră Radio și dedicat lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Sub bagheta lui Ilarion Ionescu-Galați, ansamblul va oferi lucrări precum Uvertura operei Ascanio în Alba, Concertul în do major pentru oboi și orchestră – solist fiind Ludovic Armin Cora – iar finalul serii este dedicat Simfoniei nr. 35 ‘Haffner’. Concertul va fi transmis în direct de postul nostru de la ora 19, iar la microfon se va afla Sebastian Crăciun.

Joi, 30 ianuarie, pianistul Mircea Tiberian concertează alături de Big Band-ul Radio, sub bagheta lui Ionel Tudor. Puteți asculta concertul din cadrul Stagiunii Muzicale Radio pe frecvențele Radio România Muzical, de la ora 19. Prezintă Ștefan Naftanailă.

Sub titlul ‘Seară romantică’ se desfășoară concertul susținut de Orchestra Națională Radio vineri, 31 ianuarie. Sub bagheta lui Tateo Nakajima, programul serii este alcătuit din lucrări precum Uvertura operei ‘Coțofana hoață’ de Gioachino Rossini, urmată de Variațiuni pe o temă de Rossini pentru flaut și orchestră de Frederic Chopin, în aranjamentul Doinei Rotaru, și Concertino pentru flaut și orchestră de Cécile Chaminade. Solistul celor două lucrări este Ion Bogdan Ștefănescu. Programul se încheie cu Simfonia a III-a ‘Renana’ de Robert Schumann. Transmisiunea directă a concertului poate fi urmărită pe frecvențele Radio România Muzical. Comentează Mihaela Soare.