Concursul Internațional de Duo Suzana Szörenyi

Asociaţia Majura Christ organizează în perioada 21-30 octombrie 2017 la București cea de-a doua ediţie a Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi, un omagiu memoriei acestei marcante personalități a pianisticii şi pedagogiei muzicale româneşti.

Concursul este structurat pe patru secţiuni: Duo cameral liric-dramatic (voce-pian), Duo pianistic la patru mâini, Duo pianistic la două piane și Duo Hobby (amatori și mixt). Concurenţii vor fi departajaţi de jurii formate din personalităţi ale vieţii muzicale româneşti și internaționale – pianişti solişti şi acompaniatori, compozitori, solişti ai scenelor lirice, profesori universitari.

Valoarea totală a premiilor acordate va fi de circa 30.000 euro, iar înscrierile se pot face pe site-ul concursului până pe data de 15 septembrie.

Am simţit că trebuie să plecăm pe o cărare mai largă şi, după reuşita primei ediţii a Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi, am pornit spre o nouă provocare. Aceasta se numeşte Festivalul Majura – Momente Muzicale Magice.
Proiectul se doreşte o îmbinare armonioasă între trei componente: recitaluri camerale, întâlniri sub formă de masterclass şi cea de-a doua ediţie a Concursului Internaţional de Duo Suzana Szörenyi, îmbogăţită şi îmbunătăţită cu câteva noutăţi. Pe parcursul celor zece zile ale acestui eveniment cultural, speranţa noastră este să reuşim să provocăm un sentiment de bucurie pe care să îl împărtăşim cu toţi participanţii
”, se menționează pe site-ul concursului într-un comunicat semnat de membrii fondatori, pianistele și profesoarele Steluța Radu și Viorica Rădoi.