Corul ‘Siebenbürgische Kantorei’ – în concert la Biserica Luterană

Joi, 10 august 2017, iubitorii sonorităţilor corale sunt aşteptaţi la Biserica Luterană din Bucureşti, pentru a urmări concertul ansamblului ”Siebenbürgische Kantorei”, format aproape în întregime din transilvăneni stabiliţi actualmente în întreaga Germanie.

Corul se întâlnește în mod tradițional de două ori pe an, prima dată în prima săptămână din ianuarie pentru stabilirea repertoriului de peste an, apoi în timpul verii, când sunt organizate turnee de concerte și participări în cadrul slujbelor religioase, atât în Germania, cât și în România. Corul a luat ființă în anul 1987, fiind în mare parte format din foști membrii ai corurilor bisericești evanghelice din Brașov, Sibiu, București și alte localități. Scopul acestuia este de a păstra tradiția corală evanghelică transilvăneană. Până în momentul de față, grupul coral a înregistrat patru CD-uri.

Programul concertului de la București cuprinde piese ale compozitorilor Franz Xaver Dressler, Hans Peter Türk, Dmitri Bortnjansky, Liana Alexandra şi Șerban Nichifor, între alţii. Din anul 2015, conducerea ansamblului îi revine dirijoarei Andrea Kulin, absolventă de cursuri universitare de muzică bisericească la Trossingen și Berlin și care a studiat orga și pianul la Brașov, sub îndrumarea lui Hans Eckart Schlandt.

Concertul începe la ora 19,00 iar intrarea este liberă.