Cursuri de măiestrie artistică la Brăila

Astăzi încep la Brăila Cursurile de măiestrie artistică susținute de soprana Mariana Nicolesco sub genericul Festivalului si Concursului International de Canto Hariclea Darclée.

Până pe 4 august, vor avea loc o serie de evenimente puse sub Înaltul Patronaj UNESCO. Vineri, 2 august, doctorul în muzicologie şi medic foniatru Stephan Poen va susţine o conferinţă dedicată personalităţii sopranei Hariclea Darclée, punctată de proiecţii video cu arii din repertoriul artistei omagiate, dar și al Marianei Nicolesco.

Seara se va încheia cu un recital al tinerilor artişti înscriși la cursurile de măiestrie. Sâmbătă, 3 august, pe Esplanada Dunării, este programat concertul extraordinar al laureaţilor Concursului ”Darclée”, cu participarea Corul Filarmonicii ”George Enescu”, pregătit de Iosif Ion Prunner, şi de Orchestra Festivalului ”Darclée”, sub bagheta maestrului Marco Balderi. Iar duminică, 4 august, este programat un Concert de Gală pe scena Teatrului ‘Maria Filotti’ din Brăila, ce încheie această serie de evenimente dedicate Haricleei Darclee, de a la cărei trecere la cele sfinte se împlinesc anul acesta 8 decenii.