David Copperfield acuzat de violență sexuală de către șaisprezece femei

Getting your Trinity Audio player ready...

Celebrul iluzionist american David Copperfield a fost acuzat de violență sexuală de către șaisprezece femei, dintre care unele erau minore la momentul incidentelor, relatează ziarul britanic The Guardian. Potrivit investigației, trei dintre femei susțin că au fost drogate înainte de a întreține relații sexuale, afirmând că nu au fost în măsură să își dea consimțământul. Ediția americană a cotidianului britanic menționează că a vorbit cu peste 100 de persoane și a consultat dosare ale poliției și ale tribunalelor pe parcursul anchetei, care acoperă perioada dintre sfârșitul anilor 1980 și 2014. Avocații lui David Copperfield, în vârstă de 67 de ani, au declarat că clientul lor neagă orice abatere și că „nu s-a comportat niciodată în mod nepotrivit cu nimeni, cu atât mai puțin cu un minor”.

David Copperfield este renumit pentru trucurile sale spectaculoase, precum dispariția Statuii Libertății și relația sa cu modelul german Claudia Schiffer în anii 1990. În 2018, fostul model american Brittney Lewis l-a acuzat de agresiune sexuală, susținând că a fost drogată și agresată cu trei decenii în urmă, când era minoră. Copperfield a negat acuzațiile la momentul respectiv. Alte femei intervievate de The Guardian l-au acuzat pe magician că le-a atins în mod necorespunzător pe scenă în timpul spectacolelor sale. Una dintre ele, folosind un pseudonim, a declarat că l-a întâlnit pe Copperfield când avea 15 ani. Aceasta a spus că magicianul o suna noaptea târziu și îi trimitea cadouri, iar la vârsta de 18 ani au avut o relație sexuală consensuală. Avocații lui Copperfield au afirmat că relația a fost legală și consensuală și că a durat patru ani, negând categoric orice idee de ademenire sau conduită necorespunzătoare.

Numele lui David Copperfield apare și în documentele judiciare legate de cazul lui Jeffrey Epstein, finanțatorul american care s-a sinucis în închisoare în 2019 înainte de a fi judecat pentru infracțiuni sexuale și trafic de persoane. Avocații iluzionistului au declarat că clientul lor nu avea cunoștință de infracțiunile comise de Epstein și că simpla apariție a numelui său în aceste documente nu implică un comportament ilegal sau reprobabil.