De 1 iunie, cu doamna Alexandrina Halic la Teatrul Ion Creangă

Pe data de 1 iunie, de la ora 12.00, Radio Clasic transmite o emisiune specială de la Teatrul Ion Creangă – un interviu cu doamna Alexandrina Halic

Vă propunem o incursiune în lumea copilăriei cu "unelte" tradiționale: teatrul pentru copii. În plină epocă a tehnologiei, teatrul este încă o alternativă pentru mulți copii și părinți?

 

1 Iunie este o zi măreață, ziua în care îi sărbătorim pe copii! Și pentru că știm cât de mult îi bucură basmele și întâmplările hazlii, Teatrul Ion Creangă le-a pregătit un program special, un „1 iunie cu povești”la Sediul administrativ al Teatrului Ion Creangă (Str. General Constantin Budişteanu nr. 24, sector 1), de la ora 18.00.

Ca orice poveste, începe cu a fost odată un împărat, lustruim o lampă de 7 ori, tragem pupăza de coadă … și îi lăsăm să se gândească. Le vor putea descurca? Jocul este simplu. Vom pune alandala cei mai bravi eroi, apoi vom lua faptele lor neînfricate și le vom întoarce pe dos. Vom completa totul cu o mână de zmei sau spâni, care în final devin buni. Cei care vor reuși să le ordoneze vor fi provocați de actrița Teatrului Ion Creangă, Alexandrina Halic, să se joace împreună de-a Scufița Roşie sau Harap – Alb, spre bucuria colegilor de echipă.

Invitația se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani să descopere mai mult din lumea fascinantă a personajelor poznașe, să se distreze împreună și de ce nu, să creeze noi povești. 

Accesul este gratuit, în baza înscrierii la adresa de e-mail: corina.petrache@teatrulioncreanga.ro și a confirmării prealabile din partea organizatorilor.

 

Alexandrina Halic este o actriță bine cunoscută și pentru rolurile sale din filmele artistice Câinele japonez (The Japanese Dog) (2013), Margo (2006) și Ho Ho Ho (2009). A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale din București, Facultatea de Teatru, secția Actorie, în anul 1963.

În prezent, joacă la Teatrul Ion Creangă din București în roluri din piese precum PinocchioAlice sau Micul prinț. De asemenea, a fost David CopperfieldPantaloneDoamna DawsonCrăciuneasaDuhul Crăciunului și Bunica din “Prinț și cerșetor”.

Alexandrina Halic nu a interpretat numai roluri din poveștile pentru copii. Între anii 1963-1964, a fost angajata Teatrului Mihai Eminescu si a jucat în roluri precum Oana din Apus de soare, după Barbu Ștefănescu Delavrancea, în regia lui Ion Șahighian, dar si Gena din Titanic Vals, de Tudor Mușatescu, în regia lui Vlad Mugur. Ea a fost vocea personajului Omide, în filmul Maria Mirabela (1981).

Emisiunea a fost realizată cu sprijinul Teatrului "Ion Creangă".