Dee Dee Bridgewater vine la festivalul Jazz TM

Celebra cântăreaţă de jazz, Dee Dee Bridgewater, va concerta pe scena din Piaţa Victoriei din Timişoara, duminică, 3 iulie, de la ora 22:30, în cadrul festivalului Jazz TM.

Născută pe 27 mai 1950, la Memphis, Tennessee, fiică a celebrului tropetist Mattew Garett, Dee Dee a fost răsplătită cu două premii Grammy în 1998, pentru cea mai bună performanţă vocală de jazz şi pentru cel mai bun aranjament orchestral cu acompaniament vocal, la piesa "Dear Ella", un omagiu adus celebrei Ella Fitzgerald. Şi-a inceput cariera de foarte tânără, împreună cu un trio specializat în ritmuri de rock şi blues. Studentă încă la Universitatea din Illinois, s-a căsătorit cu trompetistul Cecil Bridgewater şi s-a stabilit la New York. Între 1971-1974 a fost membră a unui jazz-band şi a scos primul său album, The Great One.

Celebritatea ei creşte după ce apare în concert alături de nume ca Sonny Rollins, Dizzy Gillespie, Dexter Gordon, Max Roach şi alţii. Cucereşte inima publicului, pe Broadway, şi nu numai, în comedia muzicală The Wiz. Rolul următor, din Glinda, the Good Witch îi aduce un premiu Tony – „Best featured actress", iar musicalul primeşte un Grammy, în 1976, drept „best musical show album". La doi ani după turneul din 1984 cu Sophisticated Ladies, se hotăreşte să se stabilească la Paris, unde începe o nouă etapă a carierei sale, o revenire la jazz şi o explozie a succesului său, dar şi o etapă de împlinire ca femeie şi artistă.

Accesul la JAZZ™ este gratuit. La primele 3 ediţii, JAZZ™ a adus la Timişoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray, Terri Lyne Carrington/Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar, Dianne Reeves, Liv Warfield w/Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, o parte dintre aceştia, în premieră în România.