Diplomație prin jazz: Eveniment muzical româno – belarus

Pianistul și compozitorul român Florin Răducanu va interpreta joi, 7 aprilie, la Minsk, în premieră, Poemul Simfonic 'Jazz Ecumenica', cu ocazia celei de-a V-a ediții a Zilei Internaționale a Jazz-ului, marcată la 30 aprilie, informează Ambasada României în Republica Belarus .

Acest proiect româno-belarus este inclus în cadrul Festivalului muzical 'Minskaia Vesna' și este realizat printr-o colaborare de amploare între artiștii din România și Belarus. Evenimentul muzical de la Minsk își propune să evidențieze rolul jazz-ului de a uni oameni din diferite țări și a crea un dialog universal al păcii, al respectului între culturi și al înțelegerii.

Din partea gazdelor vor participa: Orchestra Simfonică de Stat a Republicii Belarus, condusă de dirijorul său principal, Alexandr Anisimov, grupul feminin al Capelei Corale a Filarmonicii, muzicienii Andrei Kleșcev (saxofon), Viaceslav Serghienko (double bass) și Alexandr Mineț (percuție). Împreună cu muzicienii belaruși, pe scenă vor evolua compozitorul Florin Răducanu, la pian, și interpreta română Dalila Cernătescu, la nai.

Concertul 'Jazz Ecumenica' va avea loc în Sala Mare a Filarmonicii de Stat a Republicii Belarus, în cadrul seriei 'Diplomație prin jazz' și al campaniei UNESCO de promovare a jazz-ului în luna aprilie (Jazz Appreciation Month).