Documentare pentru liceeni, cu teme legate de mediu, la AdDoc #4

AdDoc este un festival de film documentar pentru liceeni, iar cea de-a patra ediție se desfășoară online, până pe 24 mai. Săptămâna aceasta vor fi transmise, printre altele, documentare despre moda sustenabilă și despre lupta unui președinte să își salveze țara de la un dezastru ecologic.

„AdDoc” înseamnă „Adolescenții și documentarele” și este un proiect dezvoltat de Asociația Bloc Zero, în parteneriat cu Mai Mult Verde, Cu apele curate și One World România la Școală. Pornind de la un instrument educațional inedit – filmul documentar, creează un context de informare, învățare și dezbatere. Festivalul este organizat în întregime de adolescenții ce coordonează în liceele lor cluburi de film One World Romania la Școală, din dorința de a crea un proiect comun care să reunească o comunitate de tineri conștienți și implicați.

Ediția a patra a festivalului de film documentar AdDoc are loc online, până pe 24 mai 2020. Elevii și profesorii sunt invitați să își creeze un cont pe platforma proiectului și să obțină astfel acces gratuit la vizionările de film din cadrul festivalului, care sunt organizate în regim de live stream.

Ediția a patra abordează subiectul sensibil, controversat, dar esențial al impactului schimbărilor climatice și comportamentale asupra mediului înconjurător.

„Auzim din ce în ce mai des despre schimbările climatice, auzim că se vor topi ghețarii și că vom ajunge să fim înghițiți de apă, însă totul pare ca un vis îndepărtat, pare că nu se va putea întâmpla niciodată – asta pentru că nu vedem cu ochii noștri, încă, nicio urmare. Deși încălzirea globală e un termen care e vehiculat din ce în ce mai des în ziua de azi, e totuși un subiect pe care majoritatea dintre noi nu îl cunoaștem pe deplin, din cauza complexității lui. Și e important să dobândim o înțelegere cât mai cuprinzătoare a ramificațiilor acestui subiect și a implicațiilor pe care le aduce cu sine”, transmit organizatorii.

Documentarele sunt împărțite în mai multe secțiuni: consumerism, soluții pentru viitor și responsabilitate individuală, mișcări civice și activism social.

Programul pentru perioada următoare:

  • Miercuri – ora 18:00 Just eat it
  • Joi – ora 18:00 Out of fashion
  • Vineri – ora 18:00 A Plastic Ocean
  • Sâmbătă – ora 14:00 Just eat it
  • Sâmbătă – ora 16:00 Out of fashion
  • Sâmbătă – ora 18:00 A Plastic Ocean
  • Duminică – ora 14:00 Anote’s Ark
  • Duminică – ora 16:00 Reluctant Radical
  • Duminică – ora 18:00 La nord de soare

Printre proiecțiile programate săptămâna aceasta se numără Anote’s Ark (Marele Premiu la Festivalul Pelicam, 2019 – documentar despre lupta fostului președinte al Kiribati să își salveze țara de la un dezastru ecologic) sau Out of fashion (călătoria întreprinsă de un designer din Estonia pentru a convinge lumea modei să adopte practici sustenabile)

Pentru o experiență completă, organizatorii vă invită și la ADDOC LIVE. Programul integral, sinopsisurile filmelor și temele abordate sunt accesibile pe platformă.