Don Pasquale de G. Donizetti în recital la Ateneul Român

Don-Pasquale

Asociaţia Home of Strings dă startul proiectului ,,Opera în recital”, prima reprezentaţie fiind Don Pasquale de G.Donizetti, miercuri, 10 octombrie, ora 19, la Ateneul Român, sala mică. Durata evenimentului este de 2 ore şi 20 de minute.
Distributia artistică este următoarea:

Don Pasquale-Mihnea Lamatic
Doctor Malatesta-Fang Shuang
Ernesto-Mihai Urzicană
Norina-Maria Ungheanu
Notar-Sergiu Neamţu
Pianist-Tudor Scripcariu

Don Pasquale (un burlac de 70 de ani care trăiește în Roma) a dorit o căsătorie între nepotul său orfan, Ernesto, și o femeie bogată. Ernesto este îndrăgostit de Norina, o văduvă frumoasă, dar săracă, și refuză să se supună cerințelor unchiului său. Ca pedeapsă pentru neascultarea lui Ernesto, Don Pasquale a decis să îl dezmoștenească pe Ernesto și să-şi caute o tânără mireasă . În acest scop, îi cere ajutor prietenului său, doctorul Malatesta. Doctorul o va prezenta pe Norina ca fiind Sofronia, sora lui crescută la mânăstire. Pasquale, încântat de cuminţenia şi virtutea tinerei, se însoară cu ea.

Spectacolul este un eveniment închinat belcanto-ului italian. Asociaţia Home of Strings doreşte să aducă ,,Măriei Sale, Publicul’’, titluri de opere interpretate integral acompaniate de pian. Transmiterea cunoştinţelor publicului şi a dobândirii experienţei scenice este crucială pentru generaţiile tinere , fie că vorbim de balet, dramă sau muzică.

Sponsor principal, MOBEXPERT.
Alți sponsori: Banca Centrală Cooperatistă Creditcoop, Nufărul, Dentexcela 3, El Studio

Parteneri Media: Radio Clasic, 4arte, Bucharest Cultural Events, Cariere, Qmagazine, Manager express, News24, Financiarul.ro, Onlinegallery, PRwave,Agentia de presă Rador, Videoone Film, Cultural BZI, Centrul de presă

Biletele se pot procura de la casa de bilete a Ateneului Român din Bucureşti. Telefon +40-21-315 6875
https://www.fge.org.ro/calendar/

Detalii pe https://homeofstrings.blogspot.ro/
https://www.facebook.com/Home-of-Strings-639129372881945/