Două ostatice americane au fost eliberate de Hamas

Getting your Trinity Audio player ready...

Două cetățene americane, mamă și fiică, au fost eliberate din captivitatea grupului Hamas în Gaza, potrivit unui purtător de cuvânt al brațului armat al Hamas. Eliberarea a fost confirmată de oficiali israelieni, conform publicației The Guardian. Armata israeliană a publicat prima fotografie cu cele două femei eliberate, în care apar însoțite de soldați israelieni înarmați și sunt ținute de mână de Gal Hirsh, negociatorul pentru ostatici al guvernului israelian.

Familia celor două femei a fost contactată de autoritățile israeliene și informată că acestea sunt în drum spre casă. Se pare că femeile au fost eliberate din „motive umanitare”, având în vedere că mama are o stare de sănătate precară. Nu este clar dacă ele vor părăsi Gaza spre Egipt sau spre Israel.

Într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Hamas, Abu Obaida, a menționat că eliberarea a avut loc ca răspuns la eforturile Qatarului și pentru a contrazice afirmațiile făcute de președintele Joe Biden și administrația sa. Casa Albă și Biroul premierului israelian nu au oferit comentarii în legătură cu această situație.

Este important de menționat că aceasta este prima eliberare de ostatici de când atacatorii înarmați ai grupării militante islamiste au năvălit în comunități din Israel la 7 octombrie, ucigând 1.400 de persoane și luând aproximativ 200 de ostatici.