‘Enescu și muzica lumii’ – ediția a XVII-a începe astăzi la Sinaia

Începând de astăzi, 27 iulie 2016, la Sinaia se desfăşoară cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Internațional "Enescu și muzica lumii", un proiect iniţiat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, cel care indeplineşte şi rolul de director artistic al seriei.

Festivalul Internaţional "Enescu şi muzica lumii" aduce laolaltă, anul acesta, nu mai puțin de patru orchestre, compuse din tineri și foarte tineri muzicieni. Una dintre acestea este o orchestră invitată – Orchestra de Tineret a Portugaliei dirijată de Pedro Carneiro – care va concerta pe 2 august. Celelalte trei ansambluri simfonice – Orchestra Romanian Sinfonietta, Orchestra Junior și Orchestra de Tineret România – Moldova – sunt compuse din elita tinereir generații de muzicieni din România, reprezentând adevărate selecționate naționale pe trei categorii de vârstă diferite.

Concertele vor avea loc după încheierea stagiilor de pregătire aferente fiecărei orchestre, Festivalul Internaţional "Enescu şi muzica lumii" fiind evenimentul cultural în cadrul căruia Marin Cazacu a generat fenomenul orchestrelor de tineret din România.

Festivalul Internaţional "Enescu şi muzica lumii" va fi deschis de concertul susţinut astăzi de Orchestra Romanian Sinfonietta, dirijată de Horia Andreescu, avându-l solist pe violonistul Daniel Iulian Druţac. Programul interpretat, de la ora 19:00, la Sala Casino din Sinaia este alcătuit din Concertul românesc de György Ligeti, Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară şi orchestră de Max Bruch şi Simfonia a IX-a în mi minor "Din lumea nouă" de Antonín Dvořák şi se va repeta mâine, 28 iulie, la Bucureşti, în cadrul Festivalului "Vara Magică" la Ateneul Român şi sâmbătă, 30 iulie, la Auditorium-ul "Gustav Mahler" din Toblach, Italia, în Festivalul "Alto Aldige".

Festivalul "Enescu şi muzica lumii" se desfăşoară la Sinaia până în 23 august.