Favoritul lui Tump pierde alegerile pentru șefia Camerei Reprezentanților

Getting your Trinity Audio player ready...

Jim Jordan, congresman din Ohio, a pierdut pentru a treia oară consecutiv votul pentru a deveni Speaker al Camerei Reprezentanților SUA, cu 25 dintre colegii săi republicani opunându-se candidaturii sale. Deși Jordan a fost susținut de fostul Speaker, Kevin McCarthy, care l-a descris ca fiind „un legislator eficient”, opoziția din rândul propriului partid a crescut.

În timpul votului, democrații au manifestat clar disprețul lor față de Jordan, etichetându-l ca un „extremist extraordinar” și un „negator al alegerilor”. Mulți dintre ei au râs și au huiduit în timpul discursului de nominalizare ținut de McCarthy în favoarea lui Jordan.

În ciuda rezultatului votului, Jordan a declarat că nu va renunța și este dispus să lucreze pe parcursul weekendului pentru a schimba opinia opoziției. Cu toate acestea, cei care se opun candidaturii sale au jurat să rămână fermi, iar numărul lor pare să crească.

Rezultatul votului a arătat că Hakeem Jeffries, liderul democraților, a primit 210 voturi, cu doar cinci mai puțin decât numărul necesar pentru a câștiga funcția.