Festivalul de Film Horror şi Fantastic „Lună Plină”

Un total de 10 lungmetraje şi 19 scurtmetraje concurează pentru trofeul „Lună Plină 7” din cadrul Festivalului de Film Horror şi Fantastic care va avea loc la Biertan, de joi până duminică, a informat un comunicat de presă.

Un total de 10 filme vor concura anul acesta pentru votul publicului, exprimat, ca de obicei, cu un ţăruş înfipt în panoul cu titlul filmului. Dacă primele şase filme sunt despre călătorii care eşuează în cele mai înfricoşătoare moduri, ultimele patru tratează natura umană şi câteva moduri în care ea poate fi pervertită„, precizează sursa citată.

Ultimele patru filme înscrise, anunţate miercuri de organizatori, sunt: „Clementina” (Argentina, 2017), regizat de Jimena Monteoliva; „În cadru / Framed” (Spania, 2017), regizat de Marc Martinez Jordan; „Bestie cordială / Friendly Beast” (Brazilia, 2017), regizat de Gabriela Amaral, şi „Pădurea neagră / A Mata Negra” (Brazilia, 2018), regizat de Rodrigo Aragao.

Competiţia de scurt-metraje este şi ea completă şi numără 19 titluri din 13 ţări care vor fi văzute pentru prima oară în România. Spectatorii se vor delecta în premieră cu istorisiri rapide despre un bebeluş care nu tace, un ronin dependent de opium, un tren din care dispar pasagerii, un atac de paranoia mortal, o doamnă în căutare de ouă, o urmărire prin pădure, o spânzurătoare în curte şi multe altele„, precizează sursa citată.

Bonusul acestei ediţii este calupul de scurtmetraje semnat „Festival Friends”, mai arată organizatorii.

Patru filme care au mai fost văzute pe ecranele din ţară se întorc şi la Biertan. Este vorba despre ‘Vampirismus’ (România, 2017), de Massimiliano Nardulli şi Gabriele Saffioti, ‘La revedere, baby’ (Spania, 2017) de Pablo Pastor, ‘Omul care ţine liftul’ (România, 2017), de Sergiu Lupşe, şi câştigătorul ‘Shadow Shorts’ de la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film ‘Transilvania’, ‘În întuneric’ (Spania, 2017), de Fran Casanova. Aniversările acestui an sunt două fenomene, ambele generatoare de francize nemuritoare„, au mai transmis organizatorii.

Nu vor lipsi de la „Lună Plină” nici petrecerile (powered by DJ Indjstione şi Andrei Puiu), atelierele fantastice, plimbările cu bicicleta sau târgul de produse tradiţionale şi hand-made.

Festivalul de Film Horror şi Fantastic „Lună Plină” este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.