Festivalul Enescu lansează un tur video ghidat prin programul ediţiei 2019

Festivalul Internaţional „George Enescu” a lansat miercuri seria video „Poveştile Festivalului”, un tur ghidat prin programul ediţiei din 2019.

Festivalul Internaţional „George Enescu” a dat publicităţii miercuri seria video „Poveştile Festivalului”, un tur ghidat prin programul ediţiei din 2019, realizat de Tiberiu Soare, dirijorul Orchestrei Operei Naţionale.

Timp de 23 de zile, în grupaje video de maximum cinci minute, experimentatul muzician descoperă, pentru publicul curios, dantelăriile din programul acestei ediţii, oferind astfel argument pentru a alege unul sau altul dintre cele peste 60 de spectacole care se desfăşoară continuu, pe parcursul Festivalului, la Sala Palatului şi Ateneul Român.

M-am concentrat pe două dintre cele mai intense segmente ale Festivalului: la Sala Palatului, seria Mari Orchestre şi la Ateneul Român, cu seriile „Recitaluri şi Orchestre Camerale” şi „Concertele de la Miezul Nopţii”. Aici sunt zilnic evenimente, unele se şi suprapun şi atunci ne-am gândit să oferim câteva informaţii melomanilor pentru a-şi selecta spectacolele preferate. Festivalul este foarte dens, ceea ce îi imprimă o diversitate aparte şi îi dă savoare. Sunt bijuterii artistice pentru fiecare gust şi trebuie să treci cu răbdare prin program pentru a le descoperi. Eu punctez aceste mici elemente care pot orienta melomanii ce nu au timp să aprofundeze programul”, spune Tiberiu Soare, dirijorul Orchestrei Operei Naţionale.

Difuzarea celor 23 de video-uri a început cu selecţia şi recomandările pentru weekend-ul de debut – zilele de 31 august şi 1 septembrie 2019. Ulterior, în fiecare zi, în perioada 27 iunie – 17 iulie, va fi încărcat pe canalul Youtube al Festivalului Internaţional „George Enescu”şi pe pagina de Facebook câte un nou video. Ghidul este util şi pentru cei care vor urmări Festivalul online, pe site-ul Festivalului, www.festivalenescu.ro, pentru a-şi putea programa vizionările.

„Din discuţiile cu iubitorii Festivalului am înţeles că le-ar fi util să poată naviga prin agenda încărcată, pentru a se clarifica în privinţa conţinutului, să se lămurească mai bine în privinţa aşteptărilor, pentru că oricât de mult ai iubi şi asculta muzica, se întâmplă să nu fi la curent cu toţi artiştii şi toate formulele de spectacol care se regăsesc în Festival. De asemenea, nici timpul nu permite tuturor să se conecteze la toate manifestările. Aşa s-a născut ideea unui tur ghidat, pentru a facilita alegerea şi programarea optimă”, a declarat Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului Internaţional George Enescu.

Ediţia din 2019 a Festivalului Internaţional George Enescu aduce, în perioada 31 august – 22 septembrie, peste 2.500 dintre cele mai valoroase personalităţi ale lumii, un număr de 34 de premiere concretizate prin prezenţa a 25 de artişti de mare calibru, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida, René Jacobs, Diana Damrau, Joyce DiDonato, Rolando Villazón, Julia Fischer şi Nobuyuki Tsujii, şi a nouă dintre cele mai importante orchestre de nivel mondial.