Festivalul Internațional ‘J.S. Bach’ – ediția a VI-a

Sala cu Orgă şi Fundaţia Culturală J.S. Bach invită toţi iubitorii de frumos în lumea muzicii lui Bach. Programul celei de-a VI-a ediții, care se va desfăşura în perioada 27 martie – 2 aprilie, cuprinde 4 concerte susţinute de artiști de prestigiu din Olanda/România, Italia, Ucraina, Germania, Spania, Rusia și Republica Moldova.

Deschiderea festivalului va avea loc pe data de 27 martie, evenimentul fiind susținut de Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, avându-i ca soliști pe doi violoniști de excepție – Liviu Prunaru, concertmaistru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam şi violonista de origine rusă Valentina Svyatlovskaya, membră a aceluiaşi prestigios ansamblu. Spectatorii vor asista la o evoluţie "de cuplu'' – Stradivarius şi Guarneri – două viori de colecţie cântate de violoniştii invitaţi.

Pe data de 29 martie va avea loc un extraordinar recital de chitară, oferit de reputatul chitarist Edoardo Catemario (Italia). Apreciat drept un chitarist de o complexitate surprinzătoare, Edoardo Catemario va prezenta un program din creaţii de J.S. Bach, Heitor Villa Lobos, Erik Satie şi Kazuhiko Hattori.

În data de 31 martie, muzica lui Bach, dar și a altor compozitori clasici, va răsuna într-o variantă inedită, interpretată de "Kiev Brass Quintet" din Ucraina.

Festivalul se va încheia pe 2 aprilie, cu un concert de orgă, prezentat de mult apreciatul organist spaniol Juan de la Rubia, organistul Catedralei La Sagrada Familia din Barcelona . În prima parte a concertului, muzicianul va susține un recital de orgă, iar în partea a doua – alături de Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan, va interpreta, în premieră, Messe Chorale N° 4 de Charels Gounod.

Festivalul Internaţional de Muzică "J.S. Bach" este organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu", Ambasada Italiei în Republica Moldova, Ministerul Culturii din Republica Moldova, Studioul tehnic pentru copii "Inventor", Total Leasing & Financial, GSS-SECURITATE, Hotelul BERD'S, AGEPI, Vinăria Purcari, Casa IMAGO.