Google îl celebrează pe Johann Sebastian Bach printr-un Google Doodle ce marchează o premieră

Google ține să marcheze, joi, printr-un „Google Doodle” aniversarea marelui compozitor Johann Sebastian Bach, care s-a născut la 21 martie 1685. Se împlinesc, așadar 334 de ani de la nașterea artistului. Este primul Google Doodle în care este folosit programul de inteligență artificială.

Google Doodle-ul dedicat lui Johann Sebastian Bach este sub forma unui joc interactiv în care utilizatorii sunt familiarizați mai întâi cu noțiunea de „armonie”, apoi sunt invitați să scrie note muzicale și să-și facă propria compoziție, urmând ca aceasta să fie armonizată cu ajutorul programului Google de Inteligență artificială.

google doodle bach

Johann Sebastian Bach, unul dintre cei mai apreciați compozitori din istoria universală a muzicii, s-a născut în localitatea Eisenach, Germania, fiind fiul lui Johann Ambrosius Bach, muzician de curte, frecventează școala gimnazială din Eisenach și apoi liceul din Ohrdruf. Aici studiază latina, greaca, literatura, istoria și muzica. Simultan deprinde, sub supravegherea tatălui său, mânuirea viorii, și, ajutat de fratele său Johann Christoph, a clavecinului și a orgii.

Muzica pentru orgă a constituit o preocupare de-a lungul întregii sale vieți (avea să compună circa 250 de lucrări pentru orgă, peste 150 de corale pentru orgă).