Filarmonica Sibiu va susține Concertul de 1 Decembrie, la Ateneul Român

Duminică, 1 decembrie, orele 19.00, Filarmonica de Stat Sibiu va oferi bucureștenilor, în premieră, un regal de muzică contemporană românească, dedicat zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Orchestra Filarmonicii va fi dirijată de Cristian Lupeș și va avea doi soliști spectaculoși: Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție).

Programul cuprinde:

„Concerthymn” de Liviu Dănceanu

„Percutance” de Gabriel Mălăncioiu

„Scenă pastorală română” de Andrei Tănăsescu

„Ciuleanda” (orchestrație Sorin Petre) de Andrei Tănăsescu

„POEMA ROMÂNĂ” de George ENESCU

Concertul face parte dintr-un amplu program al Filarmonicii de Stat Sibiu, dedicat zilei de 1 Decembrie și desfășurat la Sibiu și București, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie.

Programul cuprinde o expoziție de pictură, la Sibiu, cu lucrări celebre semnate de pictori români precum Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Aman, Nicolae Tonitza – lucrări originale, provenite din colecții private -, concerte simultane la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu și la Ateneul Român, transmisiune live, la Târgul de Crăciun Sibiu, a concertului de la Ateneul Român.

Expoziția de pictură de la Sibiu va fi urmată de o licitație, ambele fiind organizate de Artmark.

„Vă invit să simțim România ca pe o țară a artiștilor talentați, a pictorilor inspirați, a tinerilor curajoși și nonconformiști. Prietenii de la Artmark aduc în Sibiu patrimoniul artistic vizual, iar muzicieni din toată țara construiesc pe cele două scene – Ateneul Român și Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu, concertul reprezentativ, dedicat Zilei Naționale a României. Vom trăi împreună țara pe care ne-o dorim și vom schimba perspectiva cu care privim și ascultăm la această sărbătoare. Haideți să sărbătorim cu responsabilitatea unor promisiuni pe care va trebui să le împlinim în viitor!” Cristian Lupeș, Managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, curatorul programului, dirijor.

BILETE la Concertul extraordinar al Filarmonicii de Stat Sibiu, de la Ateneul Român, din 1 Decembrie orele 19.00, pot fi procurate din rețelele IABILET.RO și EVENTIM.RO.

https://www.iabilet.ro/bilete-ateneul-roman-concert-extraordinar-dedicat-zilei-nationale-a-romaniei-48925/