Fred, porcul de 400 de lire sterline, capturat după o serie de escapade prin oraș

Getting your Trinity Audio player ready...

După numeroase reclamații legate de incidente neobișnuite în orașul Aurora, un vinovat neașteptat, cântărind aproximativ 181 kg, a fost în cele din urmă prins în apropierea unui centru comercial. Oficialii au dezvăluit că Fred, porcul care a reușit să le scape timp de mai multe zile, este „mereu flămând” și „îi place să fie mângâiat pe burtă”.

Deși Serviciile pentru Animale din Aurora știau că sunt în căutarea unui porc, au fost surprinși de dimensiunea impresionantă a acestuia. Pentru capturarea lui Fred, au fost necesare eforturile a opt persoane și aproape cinci ore. Acum, speră să îi găsească un cămin permanent. „Se comportă aproape ca un câine, așa că vrem să îi asigurăm o viață fericită și socială”, a declarat Augusta Allen, ofițer la Serviciile pentru Animale din Aurora.

Oficialii orașului au aflat pentru prima dată despre Fred pe 24 septembrie, când au primit un apel despre un porc care distrusese curtea cuiva. Cu toate acestea, când ofițerii au ajuns la fața locului, nu l-au putut găsi. În ziua următoare, au primit mai multe apeluri despre un porc care bloca traficul și un altul care a distrus peisajul cuiva.

Fred a fost văzut din nou pe 27 septembrie, în orele dimineții. De această dată, se afla într-o poziție în care putea fi capturat. Cu toate acestea, capturarea lui nu a fost o sarcină ușoară. „Nu știam exact cât de mare este”, a spus doamna Allen. „Am crezut că este un porc cu burtă, dar Fred este un porc de fermă mare, care cântărește cel puțin 400 de lire sterline.”

După capturare, personalul l-a numit afectuos Fred și de atunci a rămas la adăpostul pentru animale din Aurora. Doamna Allen a menționat că este o adăugare neobișnuită la adăpost, care adăpostește în mod obișnuit pisici și câini. Nu sunt siguri cum a ajuns pe străzile din Aurora, dar speculează că ar fi putut fi un animal de companie care a crescut mult mai mult decât se așteptau proprietarii.

Nimeni nu l-a revendicat pe Fred până acum, dar pare să îi placă noul său cămin. Cu toate acestea, personalul speră să găsească o fermă pentru el, unde să se poată juca și să se simtă în largul său.

Sursa: BBC