”Imperialul” beethovenian deschide stagiunea Orchestrei de Cameră Radio!

Dirijorul Tiberiu Soare la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio

Primul concert al Orchestrei de Cameră Radio din noua stagiune va fi un concert 100% Beethoven, dedicat Anului Internațional Beethoven, marcat  în întreaga lume la împlinirea a 250 de ani de la nașterea marelui compozitor.

Miercuri, 7 octombrie, de la ora 19.00, celebrul Concert nr. 5  pentru pian şi orchestră va fi interpretat la Sala Radio de apreciatul pianist Simon Trpčeski din Macedonia, aplaudat în recitaluri la New York, Paris, Londra, Sydney sau Tokyo.

Denumirea de ”Imperialul” este datorată grandorii și măreției lucrării, dar este un supratitlu pe care nu l-a atribuit Beethoven creației sale, ci Johann Baptist Cramer, unul dintre cei mai mari pianiști ai epocii și editor de partituri muzicale.

Evenimentul va fi dirijat de Tiberiu Soare, dirijor al Operei Naționale București, care s-a aflat la pupitrul unor ansambluri de prestigiu ca London Philharmonic Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra sau Hof Symphoniker Orchester.

Concertul de la Sala Radio va prilejui publicului și audiția Simfoniei a 8-a de Beethoven. „O astfel de muzică pică direct din cer în creierul compozitorului”, spunea Berlioz despre această creație beethoveniană.

Accesul la concertele organizate la Sala Radio este permis până la ora 18.50, cu respectarea cu strictețe a regulilor de acces afișate la intrarea în clădire și pe site-ul www.orchestreradio.ro.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, pe terminalele Selfpay și la Casa de bilete a Sălii Radio.