Concert caritabil al Orchestrei „KamerArt”

Sunt foarte tineri și cuceresc lumea cu talentul și cu pasiunea lor pentru muzică. Sunt 23 de instrumentiști într-o orchestră, premiați la nivel național și internațional. S-au strâns la un loc, în numele valorii, și s-au numit „KamerArt”.

Au împlinit un an și la aniversare concertează în cadrul Festivalului Național de Teatru, pentru o cauză nobilă. Încasările de la concertul extraordinar, susținut de „KamerArt” în data de 26 octombrie, la ora 18.00, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României, au o destinație – Asociația „Dăruiește Viață”, care construiește Primul Spital de Oncologie Pediatrică din România.

Programul concertului include lucrări de Jean Sibelius – „Andante Festivo”, Astor Piazzolla – „Oblivion”, Tomaso Albinoni  – „Adagio în Sol minor”, Pablo de Sarasate – „Navarra. Op. 33”, Giovanni Sollima – „Violoncelles, vibrez!”, Piotr Ceaikovski – „Serenadă pentru orchestră de coarde în Do major, Op.48”. Publicul îi va putea vedea, printre alții, pe muzicienii Nicolae Dobrovicescu, Cornelius Zirbo, Alexandru Spînu, Constantin Mușat, Andrei Radu, Izabela Ghergu – iată doar câțiva tineri care au înregistrat performanțe pe scene din Europa, fie ca soliști, fie în calitate de membri ai unor formații camerale.

După primul concert cu „KamerArt”, care a avut loc în toamna anului trecut la Universitatea Națională de Muzică din București, li s-a dus vestea. Iar prima invitație – să susțină două concerte – a venit din Grecia. Au fost acolo și… au triumfat, datorită talentului, muzicii alese, măiestriei!

 

Bilete la concertul KamerArt, aici.

Mai multe detalii despre eveniment, aici.