Incendiu masiv la Aeroportul Luton din Londra: Zboruri suspendate și sute de pasageri blocați

Un incendiu de proporții a izbucnit în parcarea Terminalului 2 de la Aeroportul Luton din Londra, determinând suspendarea tuturor zborurilor și recomandarea ca pasagerii să evite zona. Conform BBC, parcarea a suferit o „prăbușire structurală semnificativă”. Cincisprezece mașini de pompieri au răspuns la apel, iar focul a afectat jumătate din structura cu mai multe etaje, implicând numeroase mașini.

Zborurile vor fi suspendate până miercuri la ora 12:00 BST. Patru pompieri și un membru al personalului aeroportului au fost spitalizați după inhalarea fumului. Imaginile partajate pe internet prezintă flăcări uriașe și coloane de fum înălțându-se de la parcarea afectată.

Pasagerii au fost nevoiți să caute alte modalități de transport, mulți se îndreaptă către gara aeroportului în speranța de a găsi trenuri sau autocare către alte aeroporturi. Mărturiile celor prezenți sugerează o gestionare deficitara a situației de către liniile aeriene.

Aeroportul Luton, fiind al cincilea ca mărime în Marea Britanie, a transportat peste 13 milioane de pasageri în 2022. Aeroportul a informat că un incendiu inițiat de la o mașină s-a extins, ducând la această situație critică. Echipele de urgență, incluzând poliția și ambulanța, continuă să acționeze la fața locului.