Începe Festivalul de Harpă București

Începând de astăzi și până duminică, 28 Octombrie 2018, Universitatea Națională de Muzică București și Asociația Harpiștilor din România organizează cea de-a III-a ediție a Festivalului de Harpă București.

În această dimineață, La Universitatea Națională de Muzică, se deschid Expozițiile de Harpe prezentate de firmele CAMAC din Franța și Papfalvy Harps-Hàrfamives din Ungaria.

Iar începând cu ora 18:00, în Sala „George Enescu” a universității, va avea loc gala de deschidere, care debutează cu un micro-recital susținut de Ansamblul de 25 de Harpe, urmat de recitalul harpistei de origine franceză Chantal Mathieu.

Festivalul de Harpă București reunește harpiști din România, Franța, Ungaria, Grecia, Germania, Republica Moldova și Italia, propunându-și promovarea harpei în rândul publicului de toate vârstele și în rândul copiilor, în special. De asemenea, elevii și studenții au posibilitatea de a participa gratuit la cursurile de măiestrie din cadrul festivalului, având ocazia să lucreze cu harpiști recunoscuți la nivel internațional.