Incident la Trofeul Câmpulung Muscel 2023. Un spectator a fost accidentat.

Getting your Trinity Audio player ready...

În timpul Trofeului Câmpulung Muscel 2023, ultima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, un spectator a fost accidentat de unul dintre concurenți. Incidentul a avut loc în a treia manșă de antrenamente, când spectatorul se afla într-o zonă interzisă publicului.

Conform unui comunicat al organizatorilor, într-un viraj de stânga, pilotul Claudiu Ciucă, cu numărul de concurs 83, a frânat târziu, iar mașina sa a ieșit de pe traseu. Vehiculul a lovit o altă mașină parcată la aproximativ 30-40 de metri de axa drumului, accidentând spectatorul care se afla în apropiere. În urma impactului, bărbatul a suferit o fractură de bazin și o fractură la un picior. Acesta a fost preluat de o ambulanță și transferat de urgență la Spitalul Municipal Câmpulung. Ulterior, va fi transportat cu un elicopter SMURD la un spital din București pentru îngrijiri medicale specializate.

Este important de menționat că acesta este primul incident auto în care este implicat un spectator, în cele 12 ediții ale competiției organizate pe traseul Lerești – Voina. Trofeul Câmpulung Muscel 2023, ajuns la cea de-a XII-a ediție, este organizat în perioada 21-22 octombrie și reunește la start 66 de piloți.