Jazz in Church a ajuns la a VI-a ediție

Iubitul festival de jazz  și muzică contemporană „Jazz in Church” are loc anul acesta între 19 – 22 aprilie.

După 5 ediții sold-out, Jazz în Church își anunță cea de-a șasea ediție care va avea loc între 19 și 22 aprilie 2018, în binecunoscuta biserică Lutherană din București, aducând împreună anul acesta artiști consacrați din zece țări de pe patru continente.

Printre concertele pregătite de JAZZ.RO vă dezvăluim doar câteva din marile nume ce vor păși pe scena Bisericii Lutherane în această primăvară. O premieră pentru Jazz in Church este prezența harpei mânuita de duo-ul format din Catrin Finch și Seckou Keita.

Vedeta feminină Catrin Finch (Marea Britanie) stăpânește magistral harpa, străvechiul instrument, încă de la nouă ani, iar la zece ani cântă deja în Orchestră BBC Proms, drept cel mai tânăr membru. În anul 2000 este numită Harpista Oficială a Prințului Țării Galilor, o poziție ocupată ultima oară în 1873, în timpul domniei Reginei Victoria. Seckou Keita (Senegal) aduce în atenția publicului harpa africană Kora, un exotic instrument cu timbru seducător pe care artistul îl perfectionează, unificând în registrul său mai multe moduri de acordare și interpretare provenind din fondul muzical al popoarelor din Africa de Vest, unde trubadurii se acompaniază cu kora.

Un alt duet care face cinste festivalului sunt soții Sylvie Courvoisier (Elveția) și Mark Feldman (SUA). Chiar dacă invitații noștri au bogate cariere individuale, ei revin constant la formula pas-de-deux pe care au debutat-o în 1997 și care, de atunci, vede luminile rampei pe toate scenele mari ale lumii, în mod regulat, dezvoltând un repertoriu format din piese proprii și muzică de John Zorn, căruia i se adaugă o extraordinară intuiție pentru improvizație.

O altă surpriză de proporții este prezența magicianului francez de origine catalană Renaud Garcia-Fons (Franța), un as al contrabasului, ce se transforma grație priceperii autorului într-o adevărată armată a sunetelor: tehnică și virtuozitate extreme, un sound propriu, aducând mai degrabă cu o vioară decât cu clasicul bas, o ‘respirație’ pan-sud-europeană, zisă mediteraneană – numitor comun al creației sale, precum și capacitatea de a îmbina mai multe curente muzicale in același proiect, în același disc și chiar în aceeași piesă (jazz, world, flamenco, cu intarsii arăbesti, grecești sau asiatice).

Devenit deja o tradiție îndrăgită de cei mici, Jazz for Kids va oferi copiilor entuziasmați de arta spectacolului și anul acesta ocazia să asculte poveștile preferate cântate în note jucăușe de jazz, într-o acustică perfectă.

Biletele sunt disponibile online pe www.myticket.ro si www.entertix.ro, în librăriile Cărturești, la punctele Info Point din Mega Mall si Mall Promenada.

Primele 100 de bilete au un preț special de 120 RON în pre-sale. După epuizarea acestora,
prețul unui bilet este de 150 RON pe seară.