La Brăila începe astăzi, 25 iulie, Festivalul şi concursul Hariclea Darclée

70 de tineri artiști lirici din întreaga ţară s-au înscris la Cursurile de Măiestrie Artistică oferite de soprana Mariana Nicolesco la Brăila în perioada 25-31 iulie. Manifestarea coincide cu redeschiderea teatrului dramatic din localitate, care a fost restaurat.

Din 1995, când a fost creat Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée, au luat parte la aceste manifestări şi la Cursurile de Măiestrie Artistică peste 2500 de artişti din 50 de ţări, de pe 5 continente. Ediţia din acest an se desfăşoară sub semnul relaţiei Maeştri – Discipoli. Sâmbătă, 30 iulie, Dr. Stephan Poen va susţine de la ora 18,00 conferinţa "Despre maeştri", evocându-i, printre alţii, pe marele violonist Yehudi Menuhin, la 100 de ani de la naştere, şi pe celebra soprană Elisabeth Schwarzkopf, la 10 ani de la trecerea în eternitate, ambele personalităţi prezentate şi prin perspectiva revelatoare şi emoţionantă a relaţiei lor cu Mariana Nicolesco.

Conferinţa va fi urmată de un recital susţinut de tineri interpreţi. Iar duminică, 31 iulie, de la ora 17,00, este programat concertul-masterclass coordonat de Mariana Nicolesco, în care vor fi aplaudaţi participaţii la această ediţie din 2016.