La Cantus Mundi Bucureşti Fest

La Cantus Mundi Bucureşti Fest, cel mai mare eveniment naţional de educaţie şi integrare socială prin muzică, între 2 şi 5 august, pe scena amplasată Romexpo îşi vor da întâlnire artişti de renume ai muzicii clasice, pop, rock şi folk, care vor cânta alături de peste 1500 de copii din corurile Programului Naţional Cantus Mundi şi de la atelierle Şcolii de Vară Cantus Mundi.

Copii vor avea oportunitatea de a-şi întâlni idolii şi de a a performa alături de aceştia, în cadrul Festivalului Cantul Mundi Bucureşti Fest.

Sărbătorim 55 de ani de existenţă neîntreruptă a celui mai important cor românesc şi 100 de ani de la naşterea ţării noastre. Punctăm aceste două mari momente prin vocile a mii de copii şi prin prezenţa unor nume importante care vin în sprijinul educaţiei corale româneşti. Cantus Mundi Bucureşti Fest este, de la distanţă, cel mai important semnal pe care o instituţie de cultură îl dă educaţiei, este un impuls dat copiilor care trebuie sa se apropie de cultură şi, mai ales, este punctarea a 55 de ani de reprezentare culturală neîntreruptă a României, în toată lumea! La mulţi ani!”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Pe 2 august, la ora 20:00, Cantus Mundi Bucureşti Fest se va deschide cu un concert extraordinar de muzică clasică, dedicat aniversării a 55 de ani de activitate neîntreruptă a Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Alături de celebrul ansamblu, dirijat de Anna Ungureanu, vor urca pe scenă soprana Felicia Filip, tenorul Teodor Ilincăi, violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Andrei Licareţ şi Ansamblul Codex. Lor li se vor alătura peste 400 de copii din corurile Cantus Mundi, care vor cânta împreună sub coordonarea reputatului dirijor Ion Marin, Director de Onoare al Programului Naţional Cantus Mundi.

Următoarele trei seri ale festivalului vor fi dedicate muzicii pop, rock şi folk. Publicul va avea ocazia să îi asculte şi să cânte împreună cu Smiley, Feli, Emeric Imre şi Zoia Alecu (în 3 august), cu Mircea Baniciu şi trupele Vunk, Voltaj şi Taxi (în 4 august) şi cu Ducu Bertzi Band, Alexandra Uşurelu, Irina Sârbu Zoli TOTH Project şi Horia Brenciu în 5 august.

Şi în aceste seri pe scenă vor urca peste 1100 de copii din corurile Cantus Mundi, care vor interepreta împreună cu artiştii invitaţi cele mai cunoscute melodii pop, rock şi folk. Cantus Mundi Bucureşti Fest înseamnă 4 zile de distracţie pentru copii şi familiile lor. În fiecare zi, între orele 16:00 şi 19:00, cei mici sunt aşteptaţi cu o mulţime de activităţi dedicate lor: face-painting, piscină cu bile, turn de escaladă, carusel, expoziţii, tatuaje, karaoke, bătaie cu apă şi multe alte surprize. În zona Follow Me, copiii vor avea la dispoziţie 5 scene pe care vor putea cânta şi experimenta muzica şi ritmul în diverse forme, testând, totodată, diferite instrumente muzicale. Intrarea la Cantus Mundi Bucureşti Fest este liberă.

Programul Naţional Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, iniţiat de reputatul dirijor Ion Marin şi prin implicarea voluntară a membrilor acestui cor. După 7 ani de activitate, Programul Naţional Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 900 de coruri. Peste 30.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul ţării, depăşind barierele legate de etnie, condiţie socială şi capacităţi fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societăţii noastre.