Mai mult de 20 de copii sunt ostaticii reținuți de Hamas în Gaza

Getting your Trinity Audio player ready...

Forțele militare israeliene au declarat că peste 20 dintre ostaticii reținuți de Hamas sunt copii. Această informație a fost confirmată de surse independente, inclusiv BBC. Printre cei reținuți se numără Ofri, Yuval și Oria Brodutch, trei frați cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, care au fost luați ostatici în timpul unui atac Hamas la Kfar Aza, un kibuț situat lângă granița cu Gaza.

Alte victime includ frații Daphna și Ella Elyakim, văzuți într-un videoclip fiind reținuți în casa lor din kibuțul Nahal Oz de militanții Hamas, și Ethan Vahalomy, un adolescent de 12 ani, care a fost răpit când atacatorii au pătruns în casa familiei sale.

Conflictul dintre Israel și Hamas a escaladat rapid în ultimele săptămâni, cu bombardamente intense și atacuri reciproce. Președintele SUA, Joe Biden, a reiterat sprijinul său pentru Israel, subliniind că „istoria ne-a învățat că atunci când teroriștii nu plătesc prețul pentru teroarea lor sau când dictatorii nu plătesc un preț pentru agresiunea lor, cauzează mai mult haos, moarte și distrugere.”