Mai mult de 20 de copii sunt ostaticii reținuți de Hamas în Gaza

Forțele militare israeliene au declarat că peste 20 dintre ostaticii reținuți de Hamas sunt copii. Această informație a fost confirmată de surse independente, inclusiv BBC. Printre cei reținuți se numără Ofri, Yuval și Oria Brodutch, trei frați cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, care au fost luați ostatici în timpul unui atac Hamas la Kfar Aza, un kibuț situat lângă granița cu Gaza.

Alte victime includ frații Daphna și Ella Elyakim, văzuți într-un videoclip fiind reținuți în casa lor din kibuțul Nahal Oz de militanții Hamas, și Ethan Vahalomy, un adolescent de 12 ani, care a fost răpit când atacatorii au pătruns în casa familiei sale.

Conflictul dintre Israel și Hamas a escaladat rapid în ultimele săptămâni, cu bombardamente intense și atacuri reciproce. Președintele SUA, Joe Biden, a reiterat sprijinul său pentru Israel, subliniind că „istoria ne-a învățat că atunci când teroriștii nu plătesc prețul pentru teroarea lor sau când dictatorii nu plătesc un preț pentru agresiunea lor, cauzează mai mult haos, moarte și distrugere.”