Mărturii tulburătoare din Gaza: Spitalul Al Aqsa din Gaza copleșit de victime

Getting your Trinity Audio player ready...

Într-o evoluție tragică a conflictului dintre Israel și Hamas, spitalul Al Aqsa Martyrs din Deir Al Balah, situat în Gaza centrală, se confruntă cu un număr copleșitor de victime. Conform relatărilor BBC Arabic, procedurile din spital sunt extrem de grăbite, iar corpuri sunt înfășurate în pânză albă în curtea exterioară a spitalului. Imagini tulburătoare arată copii decedați, inclusiv doi bebeluși.

Personalul spitalului a declarat că instituția este depășită de situație. Un membru al personalului a menționat: „Am fost aici de la primele ore ale dimineții și corpurile au umplut complet curtea spitalului, pe lângă cele din frigidere, care sunt pline, atât în interiorul clădirii spitalului, cât și în exterior. Nu avem suficiente giulgiuri pentru corpuri, deoarece numărul este uriaș. Toate corpurile sosesc în părți, neatasate și în bucăți. Nu le putem identifica deoarece corpurile au fost desfigurate și zdrobite.”

La punctul de trecere Rafah, la granița dintre Gaza și Egipt, 17 camioane, care se presupune că transportă alimente, apă și materiale medicale, au ajuns și sunt în curs de verificare, dar încă nu au intrat în Gaza. ONU a subliniat că nu a ajuns încă niciun combustibil în Gaza, deși camioanele cu combustibil au fost văzute în apropierea punctului de trecere.

În contextul mai larg al conflictului, premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat Hezbollah, cea mai puternică forță militară din Liban, să nu deschidă un al doilea front de război cu Israelul. Acesta a subliniat că ar fi „greșeala vieții lor” dacă ar face acest lucru, promițând represalii de „magnitudine de neimaginat” care ar aduce „devastare” asupra Libanului.