Mihail Agafița, la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio

Miercuri, 15 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Radio, dirijorul Mihail Agafița se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, într-un concert cu 4 soliști instrumentiști pe afișul serii.

Trei dintre soliști sunt membri ai Orchestrelor Radio: Valentin Ghita – oboi (Orchestra Națională Radio), Ionuț Roșca – fagot (Orchestra Națională Radio) și Radu Sinaci – violoncel (Orchestra de Cameră Radio), iar Rafael Butaru – vioară este concertmaestru al orchestrei Operei Naționale din București.

Programul va debuta cu Simfonia în re major, G. 490, de L. Boccherini, urmată de Sinfonia concertantă în si bemol major pentru oboi, fagot, vioară, violoncel și orchestră, de J. Haydn. O piesă de operă va completa diversitatea programului: uvertura operei Directorul de teatru, de Mozart. Seara va continua cu Sinfonia nr. 2 în si bemol major, op. 18, de J. Ch. Bach, și se va încheia cu o altă lucrare semnată de L. Boccherini, Simfonia nr. 4, op. 12, G. 506 – Casa diavolului. Considerat „unul dintre cei mai talentați tineri dirijori europeni”, Mihail Agafița a dirijat peste 500 de concerte simfonice, spectacole de operă și de balet în Europa, Statele Unite și Asia. În prezent este dirijor principal și director artistic al orchestrei simfonice a Filarmonicii Naționale din Republica Moldova