MNAC – noul sezon expoziţional

Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) lansează, începând de joi, noul sezon expoziţional, reunind în spaţiile instituţiei muzeale şase expoziţii noi, la care participă zeci de artişti şi curatori din ţară şi din străinătate.

„Patru etaje de artă contemporană, şase expoziţii noi, zeci de artişti şi curatori din ţară şi din străinătate şi un proiect fără precedent în istoria muzeală din România: street art în MNAC”, se precizează într-un comunicat al MNAC, transmis luni AGERPRES.

* La parter şi la etajul 3 este programată expoziţia de grup cu participare internaţională „Remembering Landscape. Peisaje cu traume şi memorie”, în timp ce la etajul 1 va fi prezentată expoziţia „Văzând Istoria – 1947-2007 | Colecţia MNAC. Istoria artei contemporane din România pusă în context politic, economic şi social”.

* La etajul 2, oaspeţii MNAC pot admira expoziţia „Din unghiuri diferite”. „Marele corp” al istoriei colective sau mai micile amprente ale istoriilor individuale”, realizată în cadrul Salonului Naţional de Artă Contemporană.

* La etajul 4, va fi deschisă expoziţia „Unhooked a Star”. „Un artist britanic de origine japoneză şi o frescă 3D”, avându-l ca autor pe Christian Hidaka, iar în Sala de marmură a MNAC expoziţia „Până la urmă, despre ce e vorba aici – despre sacrificiu? Sau despre crimă?”, semnată de artistul Dan Vezentan.

* Totodată, MNAC va găzdui expoziţia „20 de ani de artă urbană în România, tot atâtea voci ale street art-ului românesc şi un graffitti de 500 de metri pătraţi pe pereţii MNAC-ului”, curatoriată de Mihai Zgondoiu.

Intrarea este gratuită, iar accesul se face liber cu maşina pe la poarta B3 din Calea 13 Septembrie, mai informează MNAC.