Ateliere de vacanță pentru copii, la MNAC

Pentru că s-a sunat de vacanță, vara aceasta Muzeul Național de Artă Contemporană organizează o serie de evenimente educative, în care invită copiii să-și petreacă timpul liber descoperind atât colecția muzeului cât și moduri de expresie creative, adaptate vârstei lor.

Atelierele au loc de miercuri 11 iulie până vineri, 13 iulie, între orele 12:00-14:00 si se adresează copiilor cu vârste intre 6 si 12 ani. Modulul de artă contemporană pentru copii este coordonat de artistul vizual Aurora Király.

– Miercuri, 11 iulie, 12:00-14:00: Portretul – Autoportretul
Vorbim despre proporția și simetria chipului uman. Ne vom fotografia, vom printa fotografiile, pe care le vom îndoi astfel încât să putem observa diferențele fiecărei figuri în parte într-un exercițiu amuzant, în care vom completa fiecare jumătate lipsă prin desen observațional.

– Joi, 12 iulie, 12:00-14:00: Cartea poștală, o poveste în miniatură
Îi provocăm pe cei mici să aleagă o întâmplare, situație, loc, idee și să o deseneze cu mare atenție și multe detalii pe un carton de format mic. Ei sunt expeditorii, dar cine e destinatarul? Tot ce ne trebuie este o poveste interesantă căreia să-i punem un timbru și pe care să o lăsăm la o cutie poștală.

– Vineri, 13 iulie, 12:00-14:00: Camera mea
Folosind planșe de carton ce se pliază și se îmbină, vom obține o încăpere în miniatură. Hai să o decorăm așa cum ți-ai dori să arate camera ta! Folosind creioane, carioci și plastilină, dar și tehnica colajului, fiecare participant va obține o dioramă pe care o vom privi și despre care vom învăța să vorbim, la sfârșitul atelierului.

Taxă: 32 lei per atelier
Înscrieri: ionescu.malina@gmail.com.
Acestea se pot face atât pentru întreaga serie de trei ateliere, cât și separat.
Costul biletului include și vizitarea muzeului de către însoțitori.