Muzica lui Enescu, la Conservatorul Central de Muzică din Beijing

Institutul Cultural Român de la Beijing a organizat pe 29 martie 2016, la Sala Auditorium din cadrul Conservatorului Central de Muzică din Beijing, concertul de pian susținut de către cunoscutul pianist român Matei Rogoz.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Conservatorul Central de Muzică din Beijing, Departamentul de Schimburi Culturale și pe Bază de Experiență Internaționale.

Doctor în muzică, interpret aplaudat în mari săli europene, dar și peste ocean, în Statele Unite ale Americii și în Cuba, pianist și profesor de pian de excepție, Matei Rogoz a prezentat în programul său compozițiile lui George Enescu, Suite no. 2 op. 10 in D Major,  Toccata, Sarabande, Pavane și Bourrée, precum și ale lui Ludwig van Beethoven, Franz Liszt și Serge Prokofiev.                                

Pe 30 martie 2016, la sediul Institutului Cultural Român de la Beijing, Matei Rogoz a conferenţiat despre „Stilistica creației muzicale enesciene" și a prezentat lucrarea sa „Sonata pentru pian în secolele XVIII și XIX. Aspecte stilistice și interpretative".

Matei Rogoz, absolvent al Liceului de Muzică din București „Dinu Lipatti" Liceul de Muzică din București, clasa Profesorului Dr. D-na Ligia Pop, al Universității Naționale de Muzică din București, clasa Profesorului Dr. Sandu Sandrin, a studiat la „Ecole Normale de Musique de Paris Alfred Cortot", cu profesorul Françoise Thinat, iar în anul 2000 a urmat cursurile de măiestrie ale pianistului Boris Bloch la "Mozarteum", în Salzburg.