Muzică şi poezie. Artistul Nicu Alifantis cântă în grădina Muzeului Literaturii

Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) organizează vineri, 30 iunie, de la ora 20.00, concertul "Nicu Alifantis în grădină la Muzeu", în care artistul va interpreta cele mai îndrăgite melodii din repertoriul său, îmbinând muzica cu poezia.

Fiecare apariţie a lui Nicu Alifantis te conectează la forţa, emoţia şi pasiunea pe care le-a aşezat în cântecele, dar şi în poeziile sale. Nicu Alifantis are darul de a-şi conduce spectatorii spre tărâmuri care îi transformă, care îi ajută să devină mai buni. Trăieşte cu responsabilitate, face slalom printre prostie şi ipocrizie, iubeşte cum cântă şi cântă cum iubeşte, cu acorduri pline şi fidele, în deplinătatea forţelor sale artistice. Concertul lui Nicu Alifantis va avea loc în grădina de pe strada Nicolae Creţulescu nr. 8, unde are sediul Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR).

Nicu Alifantis îşi descrie experienţele de până acum ca fiind „un bulgăre de zăpadă care se tot rostogoleşte şi devine din ce în ce mai mare, pe măsură ce anii trec. Deci, din punct de vedere profesional, anii aceştia m-au motivat să adun în mine o zestre considerabilă. Artistul e apreciat de public, dăinuie şi are o existenţă mai lungă abia în clipa în care se regăseşte, în clipa în care şi-a ales un drum, în clipa în care lumea crede că tot ceea ce face vine din suflet.”