Recital Mădălina Pașol @ Castelul Peleș

Stagiunea „Citadela Artelor” de la Castelul Peleș pregătește publicului o nouă experiență culturală aparte prin cel de-al treilea concert al sezonului, intitulat „Omagiu lui Dinu Lipatti”.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 25 mai 2019, de la ora 16:00, la Sala de Concerte a Castelului Peleș. Invitață va fi cunoscuta pianistă Mădălina Pașol care a impresionat prin recentele sale concerte de la Sala Mare a Ateneului Român sau de la Biblioteca Națională a României.

Mădălina Pașol va aduce un omagiu emoționant celui mai mare pianist român prin reinterpretarea lucrărilor care au făcut parte din ultimul recital susținut de Dinu Lipatti la Festivalul de la la Besançon din 16 septembrie 1950.

Și cu acest prilej deosebit, deschiderea serii va fi marcată de prezentarea unui nou obicet de valoare din patrimoniul Muzeului Național Peleș.

Gazda evenimentului va fi jurnalistul Sebastian Crăciun. Intrarea va fi liberă, prin solicitarea invitației electronice la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Din programul concertului vor face parte opusuri de Mozart, Schubert, Chopin și Bach. Recitalul va avea un plus de spectaculozitate prin invitarea balerinilor Denisa Anastasiu și Relu Dobrin,  soliști ai Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”. Artiștii vor oferi momente coregrafice de mare sensibilitate, inspirate de valsurile lui Frederic Chopin.

*

Mădălina Pașol a concertat ca solistă sau în formații camerale împreună cu artiști de renume mondial. După absolvirea Liceului de Artă „George Enescu” a obținut o bursă de studii la Universitatea de Arte din Berlin, la clasa prof. Georg Sava și apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. Pentru merite deosebite obține bursa „Nachwuchs Förderung Stipendium – NaFög” a Senatului Cultural German, oferită pentru cursurile de Master, precum si diploma de Pianist Concertist.

Activitatea artistică a Mădălinei Pașol a fost recunoscută prin premii, burse, diplome la concursuri naționale si internaționale: bursa NaFög a Senatului Cultural German, bursa Fundatiei Paul Hindemith, bursa Universitatii de Arte din Berlin, bursa pentru studiile doctorale ale Universității de Muzică din București, bursa a Fundatiei Georg Schumann, Concursul Internațional pentru pian Feruccio Busoni, Concursul Internațional ARD – München, Marele Premiu – Concursul Internațional de concerte Târgu Mures.

Din anul 2014, Mădălina Pașol se dedică promovării tinerelor talente, artiștilor români și valorilor culturale naționale pe plan regional și internațional în cadrul Institutului de Arte pe care îl conduce. Printre inițiativele culturale se numără „Pianina – Play me – CANTA!” în colaborare cu Metrorex – București și concertele educative din cadrul Festivalului Music Film Festival 2015 organizat de ARCUB. Institutul de Arte a devenit la scurt timp de la inființare o instituție culturală care promovează arta și cultura în spații neconvenționale.

Mădălina Pașol a susținut cursuri de măiestrie, concerte și recitaluri în Europa și Asia.

*

Stagiunea „Citadela Artelor” este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Muzeul Național Peleș.

Parteneri culturali: Exces Music, Programul „Oportunități la tine acasă” derulat de UCIMR, Asociația Pro Valores, Complex „La tunuri” Sinaia

Parteneri media: EnjoyTV Romania, Radio România Cultural, Observator cultural, Radio Trinitas, Agenția de Carte, Ro Portal, România Pozitivă, Calendar Evenimente, Bucuresteni.ro, Onlinegallery.ro, Jurnalmm.ro

Următorul concert din „Citadela Artelor” va avea loc sâmbătă, 1 iunie, de la ora 16:00 și va fi susținut de tânăra solistă Eva Garet, considerată „revelația pianisticii românești”. Intrarea va fi liberă prin solicitarea invitației electronice la adresa rezervari.ucimr@gmail.com