Concert omagiu Dinu Lipatti la Biblioteca Naţională a României

Un concert omagiu adus marelui pianist Dinu Lipatti va avea loc luni, 8 aprilie, ora 17:30, la încheierea celei de-a treia ediţii a Stagiunii de Colecţie de la Biblioteca Naţională a României.

Evenimentul, parte a proiectului „100 de ani în 100 de concerte” organizat de UCIMR, va fi susţinut de pianista Mădălina Paşol.

Artista va reinterpreta lucrările cântate de Dinu Lipatti în ultimul său recital din 16 septembrie 1950, de la Besancon. Din program vor face parte opusuri de Mozart, Schubert, Chopin şi Bach.

Potrivit sursei citate, recitalul va fi completat de momente coregrafice interpretate de Denisa Anastasiu şi Relu Dobrin, solişti ai Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii în prealabil la adresa de email: promovare@bibnat.ro

Evenimentul este organizat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, cu sprijinul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, prin Centrul Cultural Sector 1, co-organizator fiind Biblioteca Naţională a României.