Orchestra Română de Tineret celebrează centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România

În toamna anului 1920, la sediul Conservatorului bucureştean lua fiinţă Societatea Compozitorilor Români, George Enescu fiind numit preşedintele acesteia.

100 de ani mai târziu, Centrul Național de Artă Tinerimea Română organizează, în perioada 23 – 25 septembrie 2020, o serie de trei concerte pentru a marca aniversarea societăţii, devenită Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Astfel, astăzi, 23 septembrie, de la ora 18.00 va avea loc primul concert, susţinut la Universitatea Națională de Muzică București. Mâine, 24 septembrie, programul va fi reluat la Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu, iar vineri, 25 septembrie, la Sala Capitol din Timișoara. Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, va interpreta 5 lucrări considerate de organizatori ca fiind reprezentative pentru ultima jumătate de secol de muzică românească: „Înmuguriri” pentru orchestră de coarde de Ulpiu Vlad, Concertul nr. 1 pentru flaut, orchestră de coarde și percuție de Doina Rotaru, „Melodie infinită” pentru orchestră de coarde de Theodor Grigoriu, „Ipostaze II” – Concert pentru clarinet, orchestră de coarde, percuție și pian de Adrian Iorgulescu, şi Concertul pentru orchestră de coarde de Remus Georgescu. Solişti vor fi flautistul Matei Ioachimescu şi clarinetistul Emil Vișenescu.