Orchestra Română de Tineret participă pentru a cincea oară la Festivalul Young Euro Classic

Orchestra Română de Tineret şi Cristian Mandeal participă pentru a cincea oară la Festivalul Young Euro Classic de la Berlin, împreună cu violoncelistul Ştefan Cazacu, pe 22 iulie.

Orchestra Română de Tineret şi Cristian Mandeal vor concerta pe 22 iulie la Festivalul Young Euro Classic de la Konzerthaus, Berlin.

Concertul are loc după recitalurile susţinute de orchestră în cadrul a două festivaluri internaţionale de vară de la Sinaia (17 iulie, Sala Cazino, Festivalul Internaţional „Enescu şi Muzica lumii”) şi Bucureşti (18 iulie, Ateneul Român, Festivalul Internaţional „Vara Magică”),

Orchestra Română de Tineret s-a format în anul 2008 la iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu, ca un program artistic şi educaţional.

Orchestra Română de Tineret revine pentru a cincea oară în seara de 22 iulie pe scena Festivalului Young Euro Classic de la Konzerthaus, Berlin, în formula Cristian Mandeal – Ştefan Cazacu, având în program L.van Beethoven – Simfonia nr. 4 in Si bemol major, op. 60, P.I. Ceaikovski – Variatiuni pe o tema Rococo op. 33, J.Brahms/A.Schoenberg – Cvartetul cu pian op. 25 (arr. Arnold Schoenberg), program prezentat anterior pentru publicul din România în festivalurile de la Sinaia şi Bucureşti.