Orchestra Română de Tineret cântă la Istanbul

Orchestra Română de Tineret susţine astăzi, 5 decembrie 2017, un concert la Istanbul.

De la ora locală 20.00 muzicienii cântă în sala mare de spectacole a Centrului Cemal Reșit Rey sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal.

Solistă este violonista Ioana Goicea. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul în colaborare cu Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” și Primăria Metropolitană Istanbul, fiind prelejuit de sărbătorirea Zilei Naționale a României.

În program sunt incluse opusuri de Gioacchino Rossini, Ciprian Porumbescu, Antonin Dvorak, George Enescu, Johannes Brahms, Camille Saint Saens, dar şi partituri de Aram Haciaturian, Sabin Păutza şi Johann Strauss.

Sala de concerte Cemal Reşit Rey este una dintre cele mai mari din Republica Turcia şi este destinată cu precădere muzicii clasice. Poartă numele marelui compozitor turc Cemal Reşit Rey și a fost inaugurată în martie 1989. O sală cu o acustică excepţională şi cu o capacitate de 860 de locuri, Cemal Reşit Rey găzduieşte concerte, spectacole de balet sau dans, informează ICR Istanbul.