Oțetul pentru un păr sănătos

Getting your Trinity Audio player ready...

Se pare că trucurile de înfrumusețare tradiționale din Romania nu sunt tradiționale doar în țara noastră. Spre exemplu o revistă prestigioasă din America Taste of Home a publicat recent un articol depre folosirea oțetului de mere pentru un păr curat și sănătos, menționând că este un truc de frumusețe excelent. Iată ce spun ei:

Pentru a avea un par curat, sănătos și strălucitor aveți nevoie doar de două ingrediente: oțet de mere și apă.

Desigur, oțetul de mere poate să condimenteze salatele tale. Dar iată o utilizare care merită încercată și pe care poate nu ai testat-o încă: clătirea părului cu o soluție simplă de oțet de mere și apă. Utilizarea acestui amestec acasă ar putea să îmbunătățească ruperea părului, să echilibreze nivelul de pH al scalpului și să dea o nouă viață părului fad.

Cum să folosești oțetul de mere pentru păr

Ingrediente:

  • Câteva linguri de oțet de mere
  • Apă

Pasul 1: Amestecă ingredientele
Amestecă simplu câteva linguri de oțet cu  2 litri de apă pentru a dilua oțetul și a crea o soluție pe care o poți turna pe părul tău.

Pasul 2: Toarnă pe păr
Mai întâi, șamponează-ți și condiționează-ți părul. Apoi toarnă soluția de oțet de mere pe șuvițe și las-o să acționeze câteva minute. Nu-ți face griji că vei mirosi a dressing pentru salată, deoarece mirosul ar trebui să dispară odată cu clătirea părului.

Pasul 3: Clătește
Clătește bine amestecul din păr și usucă-l ca de obicei.

Oțetul de mere poate face să-ți crească părul?
Posibil. Deși nu există dovezi științifice că oțetul de mere ar putea ajuta la creșterea părului, mulți oameni depun mărturie despre această metodă. Un posibil motiv ar putea fi că oțetul de mere curăță și clarifică bine părul. Deoarece elimină reziduurile și acumularea de produse care adesea înfundă foliculii și provoacă condiții precum mătreața, poate pune părul într-o poziție mai bună pentru a crește.

Cât de des ar trebui să folosesc oțet de mere pe păr?
Depinde de nevoile tale specifice de scalp și păr. Dacă părul tău tinde să fie uscat, este posibil să vrei să-l folosești mai rar; dacă părul și scalpul tău sunt mai uleioase, este posibil să vrei să o faci mai des. În general, totuși, este indicat să-ți clătești părul cu o soluție de oțet de mere de câteva ori pe săptămână.