‘Our Ladies of Perpetual Succour’ @ Teatrul Excelsior

În închiderea stagiunii 2016-2017, la Teatrul Excelsior are loc, în datele de 4 și 5 iulie, premiera națională a musicalului "Our Ladies of Perpetual Succour" ("Fecioarele noastre grabnic ajutătoare") de Lee Hall, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu.

Reprezentațiile încep la ora 19:00, pe scena Sălii Mari. Din distribuție fac parte Alina Petrică, Meda Topîrceanu, Aylin Cadîr / Ioana Mărcoiu, Daniela Tocari, Oana Pușcatu și Ana Bianca Popescu. Solistele vor fi acompaniate de un ansamblu format din pianistele Adina Cocargeanu și Andreea Archip, Imola Tamás – percuție și Dana Georgescu – chitară bas.

Musicalul are la bază romanul "The sopranos" ("Sopranele") de Alan Warner, care prezintă povestea a șase prietene, eleve ale unei școli catolice de fete din orașul scoțian Oban. Vizita lor la Edinburgh, cu ocazia unei competiții corale la care participă, se transformă într-o experiență inițiatică tumultoasă care dezlănțuie impulsurile latente ale adolescenței în acte de teribilism.

La numai doi ani de la premiera sa mondială, pe scena Festivalului de la Edinburgh, urmată de un parcurs spectaculos pe scena Teatrului Național din Londra, musicalul a fost distins în primăvara aceasta cu Premiul "Laurence Olivier" pentru Noua Comedie.