Patru cetățeni români și-au pierdut viața în tragicul accident rutier produs în Veneția

Getting your Trinity Audio player ready...

Patru cetățeni români au decedat în tragicul accident rutier produs în Veneția, Italia, unde un autocar a căzut în gol de pe un pod în Mestre, rezultând în total 21 de victime. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, victimele române sunt membri ai aceleiași familii, fiind vorba despre doi frați și părinții lor. Echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste a intervenit pentru a oferi sprijin familiilor victimelor.

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis condoleanțe familiilor îndoliate și a afirmat că autoritățile române depun eforturi pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite. De asemenea, Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis condoleanțe rudelor celor decedați, exprimându-și profunda durere în urma veștilor tragice.

Accidentul a avut loc marți seara, în apropiere de Veneția, când un autobuz electric, care transporta turiști străini întorcându-se dintr-o excursie la Veneția, a căzut de pe o pasarelă peste calea ferată și a luat foc. Autobuzul era în uz de numai un an.

Dintre cele 21 de victime, au fost identificate nouă cetățeni ucraineni, patru români, trei germani, doi portughezi, un croat, un sud-african și șoferul de autobuz, un italian. În ceea ce privește răniții, 13 dintre cele 15 persoane internate au fost identificate, dar printre ele nu se află niciun român.