Pianistul Cătălin Şerban concertează la Ateneu

Cătălin Şerban va susţine duminică, 22 ianuarie, de la ora 19.00, un recital de pian la Sala Mare a Ateneului Român.

Format sub îndrumarea profesorilor Martin Hughes şi Laszlo Simon la Universitatea de Arte din Berlin, oraş în care locuieşte şi şi-a stabilit centrul activităţii artistice, pianistul s-a născut în Bucureşti şi a absolvit Liceul de Muzică „George Enescu“, la clasa profesorului Constantin Niţu.

În programul recitalului de duminică seară, de la Ateneu, sunt incluse Sonata în sol major Op.78, D894 de Franz Schubert, Sonata nr.5, Op.53 de Alexandr Skriabin şi cele 24 preludii Op.28 de Frédéric Chopin.

Cătălin Şerban (38 de ani) şi-a încheiat studiile de master cu nota maximă la Musikhochschule Lübeck, la clasa profesorului Konrad Elser, devenind lector universitar în cadrul aceleiaşi facultăţi. Câştigator al concursurilor naţionale şi internaţionale, printre care Olimpiadele naţionale de interpretare, Concursul internaţional de pian de la Bremen, Germania, Concursul de pian din Senigallia, Italia, pianistul român urmăreşte în concertele şi recitalurile sale o linie romantică, expresivă a repertoriului de pian, convingând însă şi printr-o ”brilianţă enorma, o virtuozitate naturală, claritate nobilă şi precizie a discursului muzical”, după cum noteaza ziarul ”Badische Zeitung”.