Plimbări ghidate prin Bucureşti

Plimbări ghidate prin mai multe cartiere ale Bucureştiului, pentru susţinerea candidaturii oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, au loc în toate weekend-urile până la jumătatea lunii iulie, sâmbătă fiind explorată zona Foişorul de Foc – Avrig.

Proiectul intitulat "Explorare prin plimbare – O serie de trasee prin care vei redecoperi Bucureştiul" este susţinut de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) şi asociaţiile "Bucureştiul meu drag", Make a Point şi Zeppelin, care susţin candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

"Bucureşti – 2021, traseu cultural pietonal" este programat în zilele de vineri 26 iunie, 3 şi 10 iulie, de la ora 19.00, fiind oferit de ARCEN.

"Poveştile Bucureştilor sunt scrise pe fiecare clădire pe lângă care trecem, pe fiecare pod pe care îl traversăm şi la fiecare colţ de stradă. Istoriile ne sunt şoptite de la primul han din Bucureşti la primul samsar, de la negustorul-filosof, la cârciumarul cusurgiu, de la nimfele dâmboviţene, la demoazelele de pension, de la Pârcălabul Andronache la Ilie Geambaşul, din Mahalaua Bălăceanului în Mahalaua Potcovari. Fie că eşti calic, paharnic, mămăligar, comis-voiajor, zăbunar, tinichigiu, cărămidar sau corporatist, Bucureştii îţi rezervă o pagină în povestea care se scrie chiar acum, sub ochii noştri", se arată în prezentarea traseului.

Asociaţia "Bucureştiul meu drag" oferă tururi ale zonelor Foişorul de Foc – Avrig, Politehnica – Basarab, Mănăstirea Chiajna, Cartierul Bazilescu, sâmbăta, pe 20 şi 27 iunie, precum şi pe 4 şi 11 iulie. Sâmbătă, între orele 18.45 şi 20.45, va putea fi explorată zona Foişorul de Foc – Avrig.