Premieră la Teatrul de Artă: “Când timpul stă pe loc”

Pe 13 noiembrie are loc premiera spectacolului “Când timpul stă pe loc”, de Donald Margulies, la Teatrul de Artă București.

Producția îi reunește, pentru prima dată, pe scena din strada Sfântul Ștefan nr. 21, pe Mihaela Sîrbu, Andi Vasluianu, Dorin Andone și Diana Roman, sub îndrumarea regizorului Bogdan Budeș care semnează și traducerea piesei. Scenografia îi aparține lui Romulus Boicu.

Textul este centrat pe două cupluri: Sarah-James și Richard-Mandy. Sarah (Mihaela Sîrbu), fotoreporter de război, și James (Andi Vasluianu), scriitor și jurnalist, întorși din Irak, încearcă să se readapteze vieții civile. Richard (Dorin Andone), prieten apropiat al celor doi și, totodată, editorul lor la revistă, începe o viață nouă, alături de o femeie mult mai tânără decât el, Mandy (Diana Roman), organizator de evenimente.

Două povești de dragoste, două traiectorii pe cât de previzibile, la prima vedere, pe atât de surprinzător imprevizibile. Când timpul stă pe loc este, esențialmente, o poveste despre viață, cuplu, profesie, iubire în confruntarea cu vremurile pe care le trăim, marcate de presiunea cotidianului, violență, război.

La realizarea spectacolului Când timpul stă pe loc, cea mai recentă producție a Teatrului de Artă București, au contribuit și donațiile prietenilor producători, în urma unei campanii de crowdfunding inițiată de regizorul Bogdan Budeș.

Producția a câstigat, de asemenea, o finanțare din partea UNITER,  în urma sesiunii finanțare din aprilie 2016.

Biletele la spectacolului Când timpul stă pe loc, din 13 noiembrie, ora 19.15, sunt disponibile pe MyStage.ro.